Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Nieuwsbrief MEE & de Wering

Onze nieuwsbrief wordt geschreven voor en door cliënten, professionals en stakeholders. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar.

U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden voor de nieuwsbrief.

Kopij aanleveren en reageren:

Heeft u een leuke tip of idee voor de nieuwsbrief? Dan kunt u contact opnemen met onze hoofdredacteur Niels van Beelen via n.vanbeelen@meewering.nl of 088 0075 805.

 

In elke nieuwsbrief schrijft Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren.


September 2021 – Gepest worden door olifanten

De muggen die anderen tegenkomen zijn vaker wel dan niet olifanten voor mij. Niet omdat ik mijzelf of de mensen in mijn omgeving wil kwellen, maar omdat ik een perfectionist ben. Ik kijk een artikel, e-mail of andere tekst meerdere keren na, voordat ik er akkoord mee ben. Als ik een uitje organiseer, is het een zekerheid dat ik elk onderdeel check en dubbelcheck. En dan heb ik het nog niet eens over hoe ik in een gesprek soms tien minuten besteed om iets te verduidelijken wat geen verduidelijking nodig had. Mijn kalende kop heeft hoogstwaarschijnlijk minder te maken met mijn vader, en meer met mijn kunde om te piekeren over de kleinste details.

Dat klinkt allemaal zeer vervelend, en het voelt ook vaak vervelend. Zeker wanneer ik ondanks al mijn inzet en concentratie toch nog ergens spelfout maak of iets over het hoofd zie. Daar pijnig ik mezelf dan nog dagen mee. Als ik geluk heb. Want soms borrelt zoiets maanden of zelfs jaren later nog in mijn geheugen op. Desondanks dit alles, kan ik niet te veel klagen. Mijn perfectionisme heeft mij heel wat opgeleverd. Mijn constante streven naar verbetering is de reden dat ik van een sprakeloze kluizenaar tot een sociale bijdrager aan de maatschappij ben veranderd. Ten voorbeeld: vanwege mijn moeite om prikkels te verwerken, had ik altijd wel last van slapeloosheid. Dit werd een zwaarder probleem in mijn adolescentie, waarbij ik overdag een slaapwandelende zombie was en ’s nachts niet mijn ogen kon rusten. Het kostte mij veel om een havo-diploma en later een bachelor te behalen. Het was alsof ik jarenlang tegen de stroming in moest zwemmen. En toch deed ik het. Mijn toewijding heeft mij naast een opleiding nog meer opgeleverd. Mijn hobby’s brengen mij veel plezier, ik doe belangrijk en vervullend werk en ik heb talloze vrienden en collega’s die mij begrijpen en waarderen.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat inzet altijd wordt beloond. Soms faal je in een taak, ongeacht hoeveel tijd en energie je er insteekt. Ook besef ik dat het van belang is om bij een project dat voor 99 procent geslaagd is, mezelf niet te martelen over die ene gemiste procent. Doe ik het toch, dan zie ik dat ook als iets om te verbeteren. Met andere woorden: ik ben een perfectionist in mijn perfectionisme. Dat is in mijn ogen ook wel een teken dat ik niet geheel een zwart-wit denker ben over mijn prestaties. Je kan je minpunten pas in pluspunten veranderen, als je weet wat je minpunten zijn.

 

Niels van Beelen
Niels van Beelen heeft een Bachelor in Media, Information and Communication (BMIC) en is sinds 2013 werkzaam als ondersteuner communicatie bij MEE & de Wering. Hier werkt hij aan de redactie van nieuwsbrieven, het bijhouden van de MEE Vakantiewijzer, het zoeken van evenementen en onderwerpen voor de agenda en social media en meer.

Foto is gemaakt door Keesnan Dogger.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's