Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Nieuwsbrief MEE & de Wering

Onze nieuwsbrief wordt geschreven voor en door cliënten, professionals en stakeholders. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar.

U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden voor de nieuwsbrief.

Kopij aanleveren en reageren:

Heeft u een leuke tip of idee voor de nieuwsbrief? Dan kunt u contact opnemen met onze hoofdredacteur Niels van Beelen via n.vanbeelen@meewering.nl of 088 0075 805.

 

In elke nieuwsbrief schrijft Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren.


Maart 2021 – Levens verbeteren met levenservaringen

Met deze column vier ik mijn vijfjarig jubileum als columnist, en ‘vieren’ is precies het woord dat hierbij past. Het enige minpunt van mijn tijd als columnist, is hoe het begon. Vijf jaar geleden moesten we met spijt in onze hart afscheid nemen van Annemiek van Munster, die elke keer slechtziendheid in de schijnwerpers plaatste met haar grappige en meeslepende verhalen.

Destijds was ik al een paar jaar de hoofdredacteur van de nieuwsbrief van MEE & de Wering – toen nog bekend als MEE Noordwest-Holland. Het zou een zware taak zijn om een vervanger te vinden en er was ook de gedachte om te stoppen met de nieuwsbriefcolumn. Ik opperde aan mijn leidinggevende dat ik zelf haar plaats zou innemen. Ik besefte dat het heel wat toewijding zou vereisen om zowel hoofdredacteur en columnist te zijn van de nieuwsbrief. Het was echter ook essentieel. Annemiek en ik waren het namelijk altijd eens over het belang van goede voorbeelden delen.

Ik zal even een voorbeeld geven over het belang van goede voorbeelden. In mijn eerste column sprak ik over mijn bezoek aan een traject van Supporters voor Supporters. Zelf zat ik in het allereerste traject van dit werkervaringsproject, waardoor ik ook bij MEE terechtkwam. Ik was er om mijn ervaringen met het project te delen met de nieuwe deelnemers, mijn motivatie, mijn succes. Twee deelnemers met name waren blij met mijn aanwezigheid, maar niet zozeer vanwege wat ik zei. Het ging hun meer om wat ik bewees. Ze hadden zelf respectievelijk een zoon en een broer met autisme. Het levende bewijs dat deze beperking geen onoverkoombaar obstakel was, gaf hen moed. Datzelfde wil ik behalen met mijn columns; aantonen hoe ik met mijn autismediagnose door het leven ga, met de hoop dat anderen de motivatie krijgen om zelf een succesverhaal te worden.

Normaal gesproken ben ik te nederig om mezelf te bestempelen als succesverhaal. Dat heeft te maken met mijn perfectionisme, en met hoe ik in mijn jeugd dacht dat ik weinig tot geen fouten kon maken. Nu let ik zeer op mijn fouten, om verloren tijd in te halen. Deze column is echter een speciaal geval. Hiermee wil ik absoluut duidelijk maken dat het delen van positieve levenservaringen een groot verschil kan betekenen. Naast mijn columns en bezoek aan Supporters voor Supporters ben ik nog diverse keren gevraagd om als ervaringsdeskundige op te treden. Voor autisme-trainingen op het werk, voor mensen in mijn omgeving, zelfs voor wildvreemden die zware nood hadden aan wat optimistische woorden. Telkens hoorde ik hoe ik een toonbeeld voor hun was, een bron van inspiratie. Ik betwijfel of ik dat gevoel eenduidig kan beschrijven, zelfs als ik nog vijftig jaar columns zal schrijven. Wat ik wel zeker weet, is dat ik niet zal stoppen met het schrijven van mijn columns.

Als je een van mijn negentien andere columns wilt lezen, ga dan naar www.meewering.nl/actueel/nieuwsbrief/eerder-verschenen-columns. Annemiek is ook nog bezig met verhalen, blogs en vlogs, allen te bekijken op www.annemiekvanmunster.nl. Haar geleidehond Yoko heeft ook al een kleine twee jaar haar eigen blog, op www.facebook.com/GeleidehondYoko.

 

Niels van Beelen
Niels van Beelen heeft een Bachelor in Media, Information and Communication (BMIC) en is sinds 2013 werkzaam als ondersteuner communicatie bij MEE & de Wering. Hier werkt hij aan de redactie van nieuwsbrieven, het bijhouden van de MEE Vakantiewijzer, het zoeken van evenementen en onderwerpen voor de agenda en Twitter en meer.

Foto is gemaakt door Keesnan Dogger.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's