Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Nieuwsbrief MEE & de Wering

Onze nieuwsbrief wordt geschreven voor en door cliënten, professionals en stakeholders. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar.

U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden voor de nieuwsbrief.

Kopij aanleveren en reageren:

Heeft u een leuke tip of idee voor de nieuwsbrief? Dan kunt u contact opnemen met onze hoofdredacteur Niels van Beelen via n.vanbeelen@meewering.nl of 088 0075 805.

 

In elke nieuwsbrief schrijft Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren.


Juni 2022 – Een kleine prijs voor onderwijs

Het schooljaar is alweer bijna voorbij, iets waar vele scholieren en studenten zeker naar vooruitkijken. Zelf heb ik dan ook iets te vieren. Niet met het eindigen van een opleiding, maar met een opleidingsjubileum. Binnenkort is het namelijk tien jaar geleden dat ik mijn bachelors heb behaald bij de Hogeschool van Amsterdam. Het kostte me heel wat ploeteren om dat te presteren. Toen ik met mijn studie begon, besefte ik nog niet dat ik last had van zware slapeloosheid. (Indien dat vreemd klinkt, laat ik het dan zo zeggen: ik was te moe om het te beseffen.) Dit zorgde ervoor dat ik in mijn eerste jaar maar een schamele 11 van de 60 studiepunten behaalde. In die tijd was het zo dat er elk schooljaar een redelijk gedeelte van de eerstejaarsstudenten faalden, of vanuit eigen initiatief stopten met hun opleiding. Ik vreesde dus dat de hogeschool niet de tijd zou hebben om mij te helpen, ondanks mijn leergierigheid. Gelukkig had ik begripvolle docenten en begeleiders.

Ik mocht mijn eerste jaar overnieuw doen. Weer haalde ik niet de volle 60 studiepunten, maar wel genoeg om te slagen voor het volgende jaar. Uiteindelijk had ik zes jaren nodig om een vierjarige opleiding te behalen. Leren was elke dag tegen de stroming in zwemmen. Pas tijdens mijn tweede stage begreep ik dat, zelfs voor een jongvolwassene, mijn slapeloze nachten en energieloze dagen niet normaal waren. Het was allesbehalve makkelijk om mij als student te hebben, maar de leerkrachten waren zeer geduldig. Ze maakten tijd voor mij vrij, ze luisterden naar mijn zorgen en ze onderzochten hoe ze mij en andere studenten met autisme het beste konden ondersteunen.

Nadat ik trots mijn diploma had ontvangen, wist ik helaas nog niet wat ik daadwerkelijk wou doen met mijn diploma. Het duurde tot februari 2013 tot ik een geschikte werkplek vond, via het werkervaringsproject Supporters voor Supporters, bij de communicatie afdeling van MEE & de Wering (toen nog MEE Noordwest-Holland). Ze waren zo blij met me, dat ik na de afsluiting van het project nog twee verleningen kreeg tot het einde van 2013, waarna ik een contract kreeg aangeboden. Het duurde nog een half jaar totdat ik besefte dat ik niet droomde. Ik besloot om een korte mail van meer dan twee pagina’s te schrijven, om te tonen aan mijn behulpzame leerkrachten dat hun investering in mij succes had behaald. Ik had helaas niet de e-mailadressen van al mijn helpers, dus stuurde ik het naar mijn studieloopbaanbegeleider. De reactie was sterker dan ik had verwacht.

Ik kreeg een waslijst van namen terug, sommige die ik vergeten had. Ze vonden het allen geweldig om mijn verhaal te lezen, en herkenden mij in hoe ik een en ander verwoordde, zeker met mijn ‘korte’ verhaal. Mijn bericht kwam met uitstekende timing, omdat ze onlangs hadden opgemerkt dat ze nauwelijks iets terug hoorden van afgestudeerden. Het bleef vaak een raadsel voor hun wat er met hun studenten gebeurde, wat ze doen met hun welverdiende diploma’s. Het deed hun goed om mijn succesverhaal te lezen. Later in 2019 kwam ik een HvA docent tegen op het station, waarbij ik via haar de gehele goeroe groep kon vertellen over deze nieuwsbrief columns. Ik hoop dat ze deze column ook nog zullen zien. En ik hoop dat iedere scholier en student die deze column leest, zich geroepen voelt om hun hardwerkende docenten te vertellen over hoe het met hen gaat. Een pagina aan tekst kan al heel wat betekenen voor jaren aan onderwijswerk.

 

 

Niels van Beelen
Niels van Beelen heeft een Bachelor in Media, Information and Communication (BMIC) en is sinds 2013 werkzaam als ondersteuner communicatie bij MEE & de Wering. Hier werkt hij aan de redactie van nieuwsbrieven, het bijhouden van de MEE Vakantiewijzer, het zoeken van evenementen en onderwerpen voor de agenda en social media en meer.

Foto is gemaakt door Keesnan Dogger.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's