Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Nieuwsbrief MEE & de Wering

Onze nieuwsbrief wordt geschreven voor en door cliënten, professionals en stakeholders. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar.

U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden voor de nieuwsbrief.

Kopij aanleveren en reageren:

Heeft u een leuke tip of idee voor de nieuwsbrief? Dan kunt u contact opnemen met onze hoofdredacteur Niels van Beelen via n.vanbeelen@meewering.nl of 088 0075 805.

 

In elke nieuwsbrief schrijft Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren.


December 2021 – Verlangen naar lijstjes

Degene die mijn lootje trekt voor Sinterklaas, kan op fluweel zitten. Dit komt deels omdat ik vaak om boeken en dvd’s vraag, die makkelijk te verpakken zijn. Het voornaamste voordeel is echter dat ik altijd binnen een dag al een verlanglijstje klaar heb, met ongeveer acht mogelijke cadeaus die binnen het budget vallen. Zo heeft de cadeaugever wat opties voor het geval er problemen zijn met het vinden van de cadeau(s) in kwestie, of met verzendtijden of -kosten. Nog een pluspunt is dat ik op deze manier nog verrast kan worden door mijn pakjes.

De reden dat ik zo snel zo’n lang lijstje klaar heb, is dat ik het gehele jaar door een grootschalige verlanglijst bijhoud, met aparte categorieën voor prijzen en levertijd. Het is een register van een paar honderd objecten die ik graag wíl bezitten, maar niet gelijk moét bezitten. Dat is heel handig voor Sinterklaas, om nog maar te zwijgen over mijn verjaardag en andere gelegenheden. Bij sommige familieleden kan het weken of zelfs een maand duren voordat ze met een verlanglijstje komen. Daarom heb ik in mijn bestand ook cadeausuggesties voor hen staan. Ik moet wel toegeven dat het bijwerken van dit hoofdbestand – waar ik elke week even aan werk – mij uiteindelijk meer tijd kost dan hun lijstjes. Ik zal er echter mee doorgaan, want ik voel me veilig met lijstjes.

Het is een kwestie van controle, in beide betekenissen van het woord. Wanneer ik aan het reizen ben, check ik meerdere keren of ik alles bij me heb. Elke week maak ik een nieuw boodschappenlijstje. Met niet alleen de boodschappen voor vandaag, maar ook de aanbiedingen van de week en alles wat er in onze voorraadkast ontbreekt. Voor mijn werk heb ik zowel een digitaal als een fysiek notitieblok, die beide volstaan met aantekeningen, sommige van acht jaar terug. Via deze lijstjes hou ik controle op wat ik moet doen, wat ik heb gedaan en wat ik nog moet doen. Voor anderen klinkt dat misschien als onnodige rompslomp, maar voor mij werpt het zijn vruchten af. Mijn hoofd zit elk moment vol met een dozijn verschillende gedachten. Hierdoor is het soms moeilijk om iets te onthouden wat tien seconden geleden is gebeurd, laat staan een oudere gebeurtenis.

Met mijn ellenlange documenten hou ik grip op mijn leven. Ik ga niet zeggen dat ik altijd alles volledig en correct noteer – soms vrees ik ook dat mijn perfectionisme mij zal dwingen om tien pagina’s te besteden aan een praatje van twee minuten. Ondanks mijn somwijlen slechte schrijfhand ben ik niet van plan om ermee te stoppen, want uiteindelijk geven mijn lijstjes mij rust, wat voor iemand met mijn persoonlijkheid zeer nuttig is. Zo kan ik op mijn gemak verlangen naar mijn (goed verpakte) toekomst.

 

 

Niels van Beelen
Niels van Beelen heeft een Bachelor in Media, Information and Communication (BMIC) en is sinds 2013 werkzaam als ondersteuner communicatie bij MEE & de Wering. Hier werkt hij aan de redactie van nieuwsbrieven, het bijhouden van de MEE Vakantiewijzer, het zoeken van evenementen en onderwerpen voor de agenda en social media en meer.

Foto is gemaakt door Keesnan Dogger.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's