Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Welzijn op Recept Hoorn uitgebreid

Begin 2020 startte in Hoorn het project ‘Welzijn op Recept’. Welzijn op Recept richt zich op inwoners die regelmatig bij de huisarts aankloppen met psychosociale klachten. Het project wordt nu wegens succes verlengd en wordt vanaf 1 september uitgebreid naar alle Hoornse huisartsenpraktijken.  

14 september 2021

Voor inwoners die regelmatig bij de huisarts aankloppen met psychosociale klachten zoals piekeren, eenzaamheid, angst of somberheid, is zware hulpverlening of medicatie niet meteen de beste oplossing. Welzijn op Recept biedt dan uitkomst met passende begeleiding naar activiteiten in de buurt. 

Psychische klachten komen vaak voor in combinatie met sociale klachten. Dit worden ook wel psychosociale problemen genoemd. 

De huisarts en praktijkondersteuner zijn vaak het aanspreekpunt om over psychosociale problemen te praten. Welzijn op Recept is een laagdrempelige manier om mensen te helpen met passende activiteiten in de buurt die aansluiten bij de interesses van de inwoner. Zij worden in contact gebracht met een sociaal werker, bijvoorbeeld  van MEE & de Wering. Die gaat samen met de inwoner op zoek naar een passend hulpaanbod: creatieve of sportieve activiteiten, een cursus, lotgenotencontact of vrijwilligerswerk. Doel van dit traject is dat inwoners beter in hun vel zitten en weer positiever in het leven te staan.  

In het eerste jaar kregen 37 inwoners Welzijn op Recept. Twee derde van hen is actief met een van de activiteiten of heeft een maatje. Zij gaven bij de evaluatie aan een meerwaarde te zien in de laagdrempelige aanpak.

Het project is breed gedragen en wordt uitgevoerd door de gemeente Hoorn, alle huisartsen en praktijkondersteuners in samenwerking met Zorgkoepel West-Friesland, WFHO, Vicino, MEE & de Wering, Stichting Netwerken Zorg Optimalisatie Noord-Holland (ZONH).  

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's