Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Wat is normaal? Talenten op het podium tijdens Kunst met een grote G!

Dinsdag 12 november speelden mensen met een beperking de hoofdrol in de cultuurkoepel van Heiloo. Tijdens het evenement ‘Kunst met een grote G! Het Evenement voor G-niaal Talent’ toonden zij hun talenten. Niet de beperking stond centraal, maar de kwaliteit.

18 november 2019

Het publiek was onder de indruk van de geleverde prestaties. Het publiek viel voor de prachtige zang en de muziek van band de Bridge, cabaretier Fabian Fransiscus was ontzettend scherp – wat door de te horen reacties vanuit de zaal duidelijk gewaardeerd werd. De acteurs van theatergroep Eenhoorn ontroerden met hun optreden ‘Mikado’ en Andre Heuvelman zette het publiek aan het denken: Wat is normaal? Eén van de acteurs van theatergroep Eenhoorn sprong spontaan op het podium en gaf aan dat ‘zij harstikke normaal is en trots op wie zij is met al haar talenten’. Onder leiding van dagvoorzitters Rob Hartings van MEE & de Wering en Jaap Purmer van Stichting Vrienden MEE, werden Mireille Kaptein (Zakenvrouw van het Jaar 2019) en de wethouders bevraagd over hun talenten.

Wethouders uit de gemeenten Bergen, Castricum, Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hoorn, Langedijk , Uitgeest en de burgemeester van Hollands Kroon gingen, onder leiding van Jennifer van Keuken met Karakter, aan de slag in de keuken. Het publiek werd getrakteerd op soep, salades en heerlijke broodjes. Verbinding maken tussen gemeenten, het bedrijfsleven en mensen met een beperking is meer dan geslaagd! Sociale inclusie is een stuk gemakkelijker gebleken dan menigeen van tevoren kon bedenken.

Met dank aan
Dit evenement is tot stand gekomen door de inzet van MEE & de Wering, Stichting Vrienden MEE, Ondernemend Alkmaar, Esdégé-Reigersdaal, Hogeschool Inholland en Kiem Kunst. Zonder de steun van de sponsors AdSysCo, Stichting Groeimee, ISSYS-ICT BV, Concreet geeft vorm, Keuken met Karakter en ‘t Hekeltje was het niet gelukt om dit evenement te organiseren. Bedoeling is dat dit evenement jaarlijks terugkeert. De gemeente Den Helder heeft zich spontaan aangemeld als gastgemeente in 2020. Voor meer vragen over dit evenement, neem contact op met projectleider Anja Lems via 06 1896 29 53 of A.Lems@meewering.nl.

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's