Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Verkiezing Uniek Sporttalent 2019

Voor alweer de zesde keer op een rij wordt er vanuit Uniek Sporten gezocht naar gehandicapte breedtesporters met een talent in de breedste zin van het woord. Talenten kunnen tot 15 september worden genomineerd, daarna zal de verkiezing echt van start gaan.

01 augustus 2019

Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken. Iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Of iemand die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Ken jij zo'n sporter? Geef hem/haar op! Wie weet gaat jouw favoriet er met de titel en het prijzenpakket vandoor. Schrijf een korte motivatie met daarbij een leuke foto of een filmpje en geef aan waarom de sporter die je nomineert de titel 'Uniek Sporttalent 2019' verdient. Na de inzending ontvangt jouw genomineerde talent een e-mail waarin hij/zij akkoord moet gaan met deelname aan de verkiezing. Na akkoord van het talent zal zijn/haar profiel op de website gepubliceerd worden.

Deelname aan de verkiezing is open voor iedere Nederlandse breedtesporter met een handicap en met een leeftijd boven de 6 jaar. Topsporters en sporters die deelnemen aan een talentenprogramma vanuit NOC*NSF (met een A-, HP-  of Selectiestatus) zijn van deelname uitgesloten, evenals sporters of teams die hebben deelgenomen aan EK’s, WK’s of internationale topsportwedstrijden.

Categorieën
De verkiezing bestaan uit 3 categorieën: 
Categorie 1 – Sporters met een lichamelijke of visuele handicap
Categorie 2 – Sporters met een verstandelijke of meervoudige handicap
Categorie 3 – Teams, ploegen bestaande uit sporters met een handicap die gezamenlijk een sport beoefenen die ook in wedstrijdverband gespeeld kan worden en waarin de eindprestatie afhankelijk is van alle deelnemers

Prijzen
Naast de titel Uniek Sporttalent 2019 krijgen de winnaars per categorie:

1e prijs*

 • Een bedrag van € 1.000,- (voor de winnaar per categorie) te besteden aan sport,- en of spelmateriaal of coaching/training op maat.
 • De sportverenigingen waar de winnende sporters actief zijn, mogen voor een totaalbedrag van € 3.000,- een stimuleringssubsidie aanvragen, te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging. 
 • M-line matras naar keuze (ter waarde van maximaal 1500 euro) voor de categorieën lichamelijk en verstandelijk. En een hoofdkussen van M-Line voor alle teamleden uit de categorie teams.

2e prijs*
De personen die op de 2e plaats eindigen ontvangen een cheque t.w.v. € 250,- per categorie te besteden aan sportmaterialen.

3e Prijs*
De personen die op de 3e plaats eindigen ontvangen een cheque t.w.v. € 100,- per categorie te besteden aan sportmaterialen.

*Deze prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen op ieder moment nog gewijzigd worden.

Aanmelden en meer informatie
De verkiezing bestaat uit een algemene stemronde en een finale. De winnaars per categorie worden tussen 19 en 26 oktober bekend gemaakt. Op het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport op 29 oktober in de Johan Cruijff ArenA worden de winnaars gehuldigd. Voor alle informatie en de nominatie van jouw sportheld, ga naar www.unieksporten.nl/sporttalent.

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's