Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Telefooncirkel trekt aan de bel

MEE & de Wering zoekt vrijwilligers voor de Telefooncirkel in de gemeente Hoorn. Het doel van de Telefooncirkel is dat deelnemers niet in een sociaal isolement raken.

30 juni 2021

Elke dag een telefoontje krijgen is niet alleen plezierig, maar kan ook veel ongemakken voorkomen. Met name alleenstaande ouderen maken zich van tijd tot tijd zorgen dat er iets met hen gebeurt zonder dat iemand het merkt. Dat is te voorkomen door elke dag even contact te hebben met familie of vrienden, of door deel te maken aan een telefooncirkel.

De vrijwilligers starten de twee cirkels ’s morgens om 8.45 uur. De deelnemers bellen elkaar in een vastgestelde volgorde en de laatste in de rij belt weer naar de vrijwilliger. Het is niet de bedoeling lang met elkaar te kletsen, dan moet men dan later op de dag nog eens bellen. De ervaring leert dat binnen een half uur de laatste deelnemers hebben teruggebeld. Wanneer iemand de telefoon niet opneemt, wordt er later op de ochtend nog eens gebeld. Als er helemaal geen contact tot stand komt is er een vrijwilliger die dan contactpersoon is voor de vrijwilligers en familie of buren gaat bellen die als contactpersoon (sleuteladres) bij ons bekend zijn.

Aanmelden en meer informatie
Vrijwilligers kunnen zich melden bij de coördinator Riek Jonges via r.jonges@meewering.nl of 088 - 00 75 140. Voor meer informatie, ga naar www.meewering.nl/ik-zoek-hulp/individuele-ondersteuning/aanbod/vrijwilligers-west-friesland/telefooncirkel.

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's