Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Smakelijke Moestuinen maakt Alkmaar hongerig naar meer

De gemeente heeft aangekondigd dat het project Smakelijke Moestuinen Peuterproef nog een vierde jaar zal doorgaan in Alkmaar. Het gezonde kinderopvang project is een samenwerkingsverband van onder andere JOGG Alkmaar, Jong Leren Eten en IVN Noord-Kennemerland.

05 november 2020

Basis gezonde voeding
Wethouder Elly Konijn opende in maart 2018 de eerste Smakelijke Moestuin op peuterspeelzaal De Eenhoorn. Al die jaren is er naar hartenlust gewerkt in de moestuinen door de kinderen op locaties van SKOA Kinderopvang, Kiddies Kinderdagverblijf en peuterspeelzaal De Eenhoorn. Ouders en verzorgers zijn goed bereikbaar via peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Dit biedt derhalve de kans om hen daar iets leuks en leerzaams aan te bieden op het gebied van gezonde voeding. Sinds de start leren peuters spelenderwijs de groenten kennen; hoe groenten groeien, hoe zij ruiken en eruit zien, maar vooral ook hoe zij smaken. Het programma biedt een speelse manier om kinderen te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen én hoe lekker en gezond ze zijn!

Bij Kiddies Kinderopvang doet de BSO inmiddels ook mee, helpen de jongere kinderen en hebben nu zelf een grote moestuinbak, olijf en vijgenboompjes, op hun eigen terrein.

Borging
Door als kinderopvang in te zetten op voortzetting Smakelijke Moestuinen Peuterproef wordt de continuïteit van het werken in de moestuin en in het algemeen, de gezonde kinderopvang geborgd. In maart 2021 brengen de moestuinvrouwen compost en zadenpakketten langs bij de elf locaties en blijven zij het aanspreekpunt voor alle vragen rondom het moestuinieren. Daarnaast krijgt elke locatie een educatieve activiteit voor de kinderen.

Samenwerking
Smakelijke Moestuinen Peuterproef is een samenwerkingsverband tussen JOGG Alkmaar, Jong Leren Eten (JLE), BuurtLab, Natuurgids Alkmaar, IVN Noord-Kennemerland en de kinderopvang organisaties. De voortzetting wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit BuurtLab en JLE. Wilt u meer informatie over het project Smakelijke Moestuinen Peuterproef, dan kunt u contact opnemen met Anja Lems, JOGG regisseur Alkmaar: anjalems@joggalkmaar.nl

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's