Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Senioren in Drechterland denken om elkaar

Normaal werkt Rianne Appel voor MEE & de Wering als tienerwerker en coördinator Brede School. Sinds het begin van de coronacrisis werkt ze  mee met de preventieve belrondes voor senioren. Na drie weken deze werkzaamheden te hebben verricht kan ze niet anders dan concluderen dat Drechterland denkt om elkaar.

11 mei 2020

Normaal werkt Rianne Appel voor MEE & de Wering als tienerwerker en coördinator Brede School. Sinds het begin van de coronacrisis werkt ze  mee met de preventieve belrondes voor senioren. Ze belt hen regelmatig om te vragen hoe het met ze gaat en of ze hulp of ondersteuning nodig hebben.

De getrouwde stellen, die redden zich wel. “We fietsen nog elke dag, je moet toch wat! En tis zuk mooi weer. Maar we missen wel het opstekertje onderweg, koppies toid met een thermosfles… Ach ja, we deden vroeger niet anders en we zijn nog gezond, we mogen niet klagen.”

Ik heb mooie initiatieven ontdekt, zoals een zelfstandig wonende mevrouw die zelf honderden mondkapjes in elkaar heeft genaaid, gemaakt van vrolijke lappen stof. Het langsbrengen van eten, het maken van een praatje aan de telefoon, het aanvragen van een kindertekening (post!) bij Wonen Plus voor eenzame ouderen. “Maar van wie is deze tekening dan? Ze kennen mij niet eens en dan toch denken ze om mij, wat vind ik dat ontzettend leuk”, zeggen de senioren dan.

Moeilijke gesprekken zaten er ook tussen: over rouw, eenzaamheid en het gemis aan maatjes in deze tijd. Als je man drie weken terug is overleden en hij daardoor niet de begrafenis heeft gehad die hij verdiende is dat een groot verdriet. Als je partner in afwachting is van een operatie en jij daardoor nu noodgedwongen mantelzorger, interieurverzorgster en verpleegster moet zijn.

Ik ben trots op Drechterland en haar bewoners, het komt allemaal wel goed!

Na drie weken deze werkzaamheden te hebben verricht kan ik niet anders dan concluderen dat Drechterland denkt om elkaar.

Lees Riannes hele verhaal

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's