Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Nieuw: Thuisblijf TV op Regio Noordkop

We starten vandaag (13 mei) met een nieuw programma op het tv-kanaal van Regio Noordkop genaamd: Thuisblijf TV. In samenwerking met Regio Noordkop, Ouderenwerk, Jongerenwerk en Rik Niks Bodylanguage wordt drie keer per week een licht sportief en informatief programma uitgezonden via Regio Noordkop TV. Elke maandag, woensdag en vrijdag om 11.00 uur, met een herhaling om 15.00 uur.

13 mei 2020

Een prachtig schoolvoorbeeld van een initiatief wat is neergezet door samen te werken. Dikke pluim! Juist op dit soort initiatieven mogen we trots zijn in coronatijden!

De eerste aflevering is een korte en bedoeld “om er even in te komen”. Rik Niks geeft een lesje ‘bewegen op afstand’, bedoeld voor ouderen, maar uiteraard mag iedereen meedoen. “Elke aflevering opnieuw enkele oefeningen die je gewoon thuis kunt doen, in de huiskamer en zelfs in de luie stoel”, licht Rik toe. De aflevering wordt afgesloten met een muzikaal optreden van Sikina & Friends.

“De bedoeling is dat we het programma steeds een stukje uitbreiden”, vertelt Bas Ouwens, een van de initiatiefnemers. “Behalve de beweegles van Rik en wat muziek uit de regio komen we ook met het item ‘de ideale schoonzoon’, een stukje historie uit de Kop van Noord-Holland en een gesprek met een bekend persoon waar inwoners zelf vragen aan kunnen stellen.” Thuisblijf TV is in elk geval de komende weken te zien via Regio Noordkop TV. “Het is vooral bedoeld voor de ouderen die, ondanks dat alle maatregelen nu wat versoepeld worden, nog steeds niet of nauwelijks naar buiten kunnen of mogen”, aldus Ouwens. “Enkele zorgcentra in de regio hebben al laten weten de bewoners te informeren en de tv om 11.00 uur aan te zetten.”

Regio Noordkop TV is te vinden bij Ziggo op digitaal kanaal 41, bij KPN en XS4All via kanaal 1463 en bij T-Mobile via kanaal 841. Ook kan gekeken worden via ‘live tv’ op regionoordkop.nl of via de gratis app van Regio Noordkop. Klik hier voor een overzicht van alle frequenties.

 

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's