Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Maatschappelijke Diensttijd: ‘Meer doen met je talent’

In Noord-Holland Noord kunnen jongeren tussen de 16 en 27 jaar binnenkort meedoen aan een project waarin ze zich inzetten voor een maatschappelijk doel en tegelijk voor hun persoonlijke ontwikkeling. Onder het motto ‘Meer doen met je talent’ start de zogeheten Maatschappelijke Diensttijd Noord-Holland Noord (MDT NHN). MEE & de Wering werkt hieraan mee.

06 november 2019

De komende 2 jaar is financiering beschikbaar om 200 jongeren te helpen hun talent te ontwikkelen en ervaring op te doen bij verschillende maatschappelijke bedrijven en organisaties. De subsidieaanvraag die Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPAnhn) heeft voorbereid en door de centrumgemeente Alkmaar is ingediend, is goedgekeurd. ‘Meer doen met je talent’ is een van de 11 projecten die is geselecteerd door ZonMW. Het project krijgt financiering vanuit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van de Ministeries VWS, OC&W en SZW en de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Programma
“‘Meer doen met je talent’ is  een uniek initiatief voor de jongeren in onze regio”, aldus Elly Konijn-Vermaas, voorzitter RPAnhn en wethouder onderwijs in de gemeente Alkmaar. Door een goede samenwerking tussen gemeenten, scholen, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven krijgen jongeren een kans om op een vernieuwende manier hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Voor organisaties is het een mogelijkheid om jongeren aan te trekken en samen een maatschappelijk project op te pakken.”

Kans voor jongeren hun talenten te ontwikkelen
Jongeren volgen een zesmaandelijks programma. Ze beginnen met een gezamenlijke startweek om elkaar en zichzelf beter te leren kennen. Vervolgens volgen ze een inspirerend workshopprogramma om interesses, talenten en doelen te ontdekken en verder te ontwikkelen. Tenslotte zetten ze zich bij verschillende organisaties in voor een maatschappelijk project. Het biedt jongeren een kans om ervaring op te doen en een duidelijker beeld te krijgen voor een toekomstperspectief.

Voor wie?
Alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die op zoek zijn naar een leuke en zinvolle manier om uit te zoeken wat de toekomst te bieden heeft, kunnen zich aanmelden. Je moet alleen gedurende 6 maanden, 20 uur per week beschikbaar zijn. Wil je een mooi workshopprogramma volgen en tegelijkertijd maatschappelijke ervaring op doen? Laat het ons weten. Wil je meer informatie of als organisatie meedoen?  Laat het ons ook weten. Stuur een mail aan: femkeblokker@rpa-nhn.nl.

Betrokken organisaties
Voor de aanpak van de MDT NHN werken diverse organisaties samen. RPAnhn coördineert het project. De uitvoering wordt opgepakt door MEE & De Wering, Starters4Communities, Parlan en Calibris. Met deze organisaties hebben we een goede mix voor wat betreft de inhoud van het programma en begeleiding voor een brede doelgroep jongeren. Voor meer informatie, ga naar www.rpa-nhn.nl.

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's