Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

In gesprek over eenzaamheid

De gemeente Hoorn zet zich de komende jaren in om samen met partnerorganisaties - waaronder MEE & de Wering - eenzaamheid in Hoorn te verminderen. Om een goed beeld te krijgen over hoe inwoners zelf denken over eenzaamheid zijn gemeente en partners hierover met hen in gesprek. De gemeente vraagt inwoners van Hoorn om hun ervaringen te delen in een een-op eengesprek. Wethouder Kholoud al Mobayed voerde afgelopen week de eerste gesprekken.

12 september 2019

Wethouder Kholoud al Mobayed: "Voor een groeiend aantal mensen is eenzaamheid een dagelijkse realiteit. We willen ons samen met partners en inwoners inzetten om eenzaamheid te herkennen en te verminderen. In onze gemeente worden verschillende vormen van hulp aangeboden aan mensen die eenzaam zijn, maar we weten nog onvoldoende of het aanbod goed aansluit bij de vraag. Zijn er ook andere vormen van ondersteuning nodig? En hoe kunnen we eenzaamheid voorkomen? Om antwoord op deze vragen te krijgen, zijn we samen met onze partners in gesprek met inwoners over eenzaamheid."

In gesprek
"We zijn benieuwd naar persoonlijke ervaringen, welke situaties van invloed zijn geweest op eenzaamheid, en wat mensen nodig hebben om hun gevoel van eenzaamheid te verminderen. Ook gaan we graag in gesprek met mensen die een periode van eenzaamheid hebben doorbroken. Wat heeft hen daarbij geholpen en welke rol hebben ze daar zelf in gespeeld? Elk verhaal is uniek. En er is geen standaardoplossing. Maar we hopen door met inwoners van jong tot oud met diverse achtergronden in gesprek te gaan, een goed beeld te krijgen van eenzaamheid in Hoorn. Zodat we kunnen helpen in het voorkomen van eenzaamheid en handvatten kunnen bieden aan onze inwoners om eenzaamheid te doorbreken."

Waardevolle gesprekken
Wethouder Al Mobayed heeft afgelopen week de eerste een-op-eengesprekken gevoerd met mensen die eenzaam zijn. "Wat fijn dat mensen tijd willen vrijmaken om hun ervaring met ons te delen. Het waren mooie, waardevolle gesprekken die veel inzicht bieden. Ik hoop dit jaar nog meerdere van dit soort gesprekken te mogen hebben."

Aanmelden een-op-eengesprek
Wilt u uw ervaring met eenzaamheid delen, zodat gemeente en partners betere ondersteuning kunnen bieden? U kunt zich voor een-op-eengesprek aanmelden door contact op te nemen met Selami Yuksel, beleidsmedewerker van de gemeente Hoorn. U kunt hem bereiken door een e-mail te sturen naar s.yuksel@hoorn.nl of via 0229 252200.

Wat gebeurt er na aanmelding?
De gemeente neemt contact met u op om een afspraak te maken voor een gesprek. Een medewerker van de gemeente of van een van de partners komt bij u thuis om met u in gesprek te gaan. De gemeente Hoorn werkt hierin samen met de partners: Gezondheidscentrum Kersenboogerd, MEE & de Wering, Stichting Netwerk en 1.Hoorn. De opbrengst van de gesprekken wordt anoniem verwerkt. De informatie wordt gebruikt om te bepalen op welke wijze de gemeente en andere organisaties het beste kunnen helpen in het voorkomen van eenzaamheid en het verzachten of oplossen ervan.

Ook van interesse: Week tegen Eenzaamheid 2019
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, dit jaar van dinsdag 1 t/m 8 oktober, zijn er in het hele land diverse activiteiten gepland rondom eenzaamheid en eenzame mensen. Gezamenlijke etentjes, groepswandelingen, workshops, culturele uitstapjes en meer behoren tot de mogelijkheden. Het is mogelijk om zelf een activiteit aan te melden. Voor aanmelden en meer informatie, mail naar weektegeneenzaamheid@minvws.nl of kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's