Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

GoldenSports start in Den Helder

Het succesvolle GoldenSports start op 16 juni in Den Helder. GoldenSports biedt sport en bewegen in de buitenlucht voor inwoners van het centrum (binnen de linie) die 55 jaar of ouder zijn. Elke woensdag van 10.00-11.00 uur zijn zij welkom bij de beweegtuin in het Timorpark, tegenover Ten Anker.

04 juni 2021

GoldenSports is een combinatie van bewegen en gezellig samenzijn, speciaal voor mensen van middelbare en oudere leeftijd. Inwoners van Den Helder-Centrum die op een sociale manier wat fitter willen worden, kunnen meedoen. Ook als zij nog nooit eerder aan sport deden. De gevarieerde training is in de professionele handen van fysiotherapeut Gideon de Haan van FysioHolland Den Helder.

Professionele begeleiding
Een uurtje bewegen kost € 2,50 per keer. Belangstellenden kunnen zich online aanmelden via de website van Mee & de Wering of gewoon langskomen op de woensdagochtend. Daarna is er gelegenheid om nog even te blijven voor een gezellig praatje. Projectcoördinator Nicole Stam van MEE & de Wering vertelt: “Deelnemers geven aan dat het gezellig is om samen te sporten, fijn is om buiten te bewegen, buurtgenoten te ontmoeten, plezier te hebben tijdens het sporten en professionele begeleiding te krijgen. Zo slaan we 5 vliegen in 1 klap!”

Aanbod voor ouderen
De organisatie GoldenSports is opgezet door de fysiotherapeuten Reinier van Dantzig en Leonie Everts. Het viel hen op dat de eenzaamheid onder ouderen toeneemt en dat veel ouderen te weinig bewegen. Ook zagen ze dat er weinig variatie was in het aanbod voor ouderen: er waren alleen sportscholen of gymnastiek voor ouderen in een zaal. In 2014 startten zij de eerste GoldenSports in Amsterdam. Inmiddels doen 25 gemeenten mee. GoldenSports in Den Helder wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicole Stam, sociaal werker bij MEE & de Wering via n.stam@meewering.nl of 06-10929578.

 

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's