Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Gezond aanbod in heel veel schoolkantines

Dinsdag 3 juli was het feest op het stadhuis in Alkmaar, waarbij zes scholen uit Alkmaar en Heiloo uit handen van wethouder Elly Konijn-Vermaas (Alkmaar) en wethouder Elly Beens (Heiloo) een Gezonde Kantineschaal kregen uitgereikt. De Gezonde Kantineschaal wordt uitgereikt aan scholen die zich inzetten om hun leerlingen een gezond assortiment eten en drinken aan te bieden.

05 juli 2018

Scholen die de Gezonde Kantineschaal ontvingen zijn: De Viaan praktijkonderwijs, VSO de Spinaker, Stedelijk Dalton College, het Van der Meij College, ROC Horizon College. Uit Alkmaar en het PCC uit Heiloo. Eerder ontvingen Clusius College en het Willem Blaeu al een schaal.

Wethouder Elly Konijn-Vermaas benadrukte het belang dat kinderen kunnen opgroeien in een gezonde leefomgeving: “In je jeugd wordt de basis voor een goede gezondheid gelegd, waar je je hele leven plezier en voordeel hebt. Bij gezond en veilig opgroeien past heel mooi de gezonde schoolkantine op het voortgezet en middelbaar onderwijs. Ik hoop dat andere scholen, die nog geen gezonde schoolkantine hebben, ook geïnspireerd raken om hun assortiment gezonder te maken.”

Poster
Ook ondertekenden alle scholen, de GGD Hollands Noorden, het Voedingscentrum en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), de uitgangspunten van een Gezonde Schoolkantine. Daarmee laten zij zien dat ze de gezondheid van de jongeren belangrijk vinden. Door een gezonde kantine te faciliteren, worden jongeren extra gemotiveerd om gezonde keuzes te maken.

Gezond opgroeien
De gemeente Alkmaar wil kinderen laten opgroeien in een gezonde omgeving, zodat een gezonde leefstijl voor alle kinderen de normaalste zaak van de wereld is. Alkmaar is sinds 2013 JOGG gemeente. JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) Alkmaar zet zich samen met haar partners in voor een gezonde leefomgeving voor kinderen. De Gezonde Schoolkantine is een initiatief van het Voedingscentrum en wordt in deze regio ondersteund door GGD Hollands Noorden en JOGG Alkmaar.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Gezonde Schoolkantine kunt u contact op nemen met Anja Lems, JOGG regisseur Alkmaar, telefoon 06 189 629 53 of kijk op www.alkmaar.nl/jogg.

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's