Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Gemeente Alkmaar tekent Convenant Gezonde Sportevenementen tijdens EK Wielrennen

Op 7 augustus heeft de gemeente Alkmaar zich aangesloten bij het Convenant Gezonde Sportevenementen. De ondertekening vond plaats tijdens het EK wielrennen dat van 7 t/m 11 augustus in de stad plaatsvindt. De gemeente Alkmaar ondertekende het Convenant Gezonde Sportevenementen samen met Alkmaar Sport N.V. en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in aanwezigheid van JOGG-ambassadeur Erben Wennemars.

08 augustus 2019

De gemeente Alkmaar vindt sport en een gezonde leefstijl belangrijk. Om die reden ondertekent de gemeente het Convenant Gezonde Sportevenementen. Het doel van het convenant is om met elkaar een beweging in gang te zetten waardoor sportevenementen en gezonde leefstijl samengaan. Wethouder sport Pieter Dijkman zegt hierover: "Alkmaar werkt al jaren samen met JOGG om jongeren te helpen met hun gezonde leefstijl. We zijn actief naar scholen met bewegingsprogramma’s, gezonde schoolkantines en ook door in samenwerking met lokale supermarkten scholieren gezonde voeding aan te bieden. Een gezonde leefstijl verankert zich ook in sporten. Als je van dichtbij die Europese topwielrenners in vliegende vaart voorbij ziet koersen, worden jongeren in Alkmaar hopelijk geïnspireerd om zelf te gaan fietsen. De side-events zijn bedoeld om de drempel zo laag mogelijk te maken, zodat je gewoon zin krijgt om mee te gaan fietsen. Bewegen is gezond. Als je er jong mee begint is dat een investering voor later."

"Gemeente Alkmaar een voorloper"
Het Convenant Gezonde Sportevenementen is een van de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Op 19 december 2018 ondertekenden de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht, sportmarketingbureaus, NOC*NSF en JOGG het Convenant Gezonde Sportevenementen. In eerste instantie zetten de ondertekenaars van het Convenant Gezonde Sportevenementen in op het stimuleren van gezonde voedingskeuzes en sportsponsoring bij sportevenementen gericht op kinderen t/m 12 jaar. Gemeenten nemen gezonde sportevenementen op in hun beleid of subsidieregelingen. Marjon Bachra, directeur van JOGG: "Een gezondere sportomgeving voor kinderen krijgt steeds meer aandacht, sportevenementen spelen hierbij een belangrijke rol. De gemeente Alkmaar laat met de ondertekening van het Convenant Gezonde Sportevenementen zien een voorloper te zijn op dit gebied."

Meer informatie
Voor meer over JOGG Alkmaar, ga naar www.meewering.nl/jogg-alkmaar/ of www.alkmaar.nl/jogg of www.facebook.com/JOGGAlkmaar/.

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's