Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Doortrappen in Koggenland, Medemblik en Opmeer

Op een veilige manier deelnemen aan het verkeer: dat is het voornaamste doel van het project ‘Doortrappen’. Een landelijk initiatief waarin meer bewustwording wordt gecreëerd bij ouderen over veilig fietsen.

08 juni 2021

De provincie Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar voor dit project. Bij circa twintig procent van de slachtofferongevallen in het verkeer in West-Friesland zijn fietsers ouder dan 50 jaar betrokken. Team Sportservice en de drie gemeenten Koggenland, Medemblik en Opmeer zagen dan ook meerwaarde in het project en vroegen subsidie aan.

Veel senioren stappen regelmatig op de fiets. Fietsen is gezond, zorgt voor sociale contacten en vergroot de mobiliteit en zelfredzaamheid. De oudere doelgroep is echter ook kwetsbaar. Het aantal fietsongelukken onder senioren met ernstig letsel is sinds 2000 met 50 procent gestegen.

Inhoud project
Cindy Koopman, Programmacoördinator: “Met Doortrappen wordt beoogd de oudere fietser zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden. Dit door bewustwording te creëren rondom de risico’s en het vergroten van de eigen veiligheid.” Team Sportservice voert het project in Koggenland, Medemblik en Opmeer in samenwerking met lokale partners uit.

Over Doortrappen
Het programma is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en wordt uitgevoerd door Twijnstra Gudde, bureau Ideate en met medewerking van partners als VVN, VeiligheidNL, BOVAG, de Fietsersbond en provincie Noord-Holland. Voor meer informatie, ga naar www.doortrappen.nl. Of neem contact op met Raymond Laan of Cindy Koopman.

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's