Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Denk mee over Vitaal ouder worden en blijven

Deel uw ideeën, ervaringen en wensen over vitaal oud worden én blijven met VONK op 4 april!

17 maart 2022

Op maandag 4 april 2022 van 15.30 tot 17.30 uur nodigt Vitaal Oud in Noord-Kennemerland (VONK) u uit uw ideeën, wensen en ervaringen te delen over vitaal oud worden én blijven. 

In Theater de Vest gaan professionals, inwoners uit Noord-Kennemerland en bestuurders in gesprek over vitaal oud worden én blijven. We delen resultaten uit lopende projecten van de regio, bespreken knelpunten en bedenken ideeën voor duurzame zorg en welzijn.  

Waarom VONK?

Voor passende zorg, welzijn en wonen hebben we uw input nodig. De wensen en behoeften omtrent zorg en welzijn in de regio Noord-Kennemerland veranderen. Bovendien stijgen de zorgkosten, staat de arbeidsmarkt voor zorg en welzijn onder druk en zijn er steeds meer geschikte woningen voor ouderen nodig. Ons doel is om er samen voor te zorgen dat ouderen langer veilig en met behoud van kwaliteit van leven thuis kunnen wonen. Dit doen we door samen met ouderen, professionals, regionale zorg- en welzijnsorganisaties, woningcorporaties, gemeenten en zorgverzekeraar duurzame projecten op te zetten en een platform te bieden voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën. 

Wat kunt u verwachten?

We gaan op 4 april graag in gesprek over waar VONK mee bezig is en welke ideeën u zelf wilt inbrengen om samen met professionals voor een duurzaam zorg- en welzijnsaanbod te zorgen in Noord-Kennemerland. Denk mee over de lopende projecten, knelpunten en kansen. 

Vanwege corona kon de eerste bijeenkomst van afgelopen november niet doorgaan. Daarom kijken we nu uit u op 4 april te ontmoeten en het gesprek over vitaal oud worden én blijven aan te gaan. Dit doen we door in drie ronde tafel gesprekken verschillende projecten en onderwerpen uit te lichten, en hier het gesprek over te voeren. Op de website www.VitaalOudNK.nl vindt u meer informatie. 

Aanmelden voor 4 april en praktische informatie:

 • De bijeenkomst is open en toegankelijk voor iedereen.
 • Aanmelden kan via: VitaalOudNK.nl
 • Koffie en thee is aanwezig.
 • We houden de coronaveiligheid in acht.
 • Locatie: TAQA Theater de Vest, Canadaplein 2 1811 KE in Alkmaar
 • Datum en tijd: maandag 4 april van 15:30 tot 17:30 uur. 

Vragen? Neem contact op met programmamanager Alke Nijboer via a.nijboer@aef.nl 

 

Wat doet VONK?

Het doel van VONK is dat ouderen langer veilig en met behoud van kwaliteit van leven thuis kunnen wonen, waar nodig ondersteund met informele en formele ondersteuning om vanuit eigen kracht en regie optimaal te kunnen deelnemen aan de maatschappij. Gedurende het afgelopen jaar hebben ruim 20 partijen hun krachten gebundeld. Zij zijn het samenwerkingsverband VONK gestart: Vitaal Oud in Noord-Kennemerland. Ouderenzorgorganisaties, welzijn, zorgprofessionals, ziekenhuis, woningcorporaties, gemeenten, de zorgverzekeraar VGZ, maar ook de ouderen zelf en hun naasten doen erin mee. Dit maakt VONK het grootste samenwerkingsverband voor en mét ouderen in de regio. VONK kent ook een cliëntenraad, die afstemt of de projecten die worden bedacht ook echt verschil voor ouderen in de regio maken.

 

Dit doen we door samen projecten op te zetten. Enkele voorbeelden hiervan zijn Leefstijlinterventies (het inzetten op preventie van chronische ziekten door het aanbieden van passende leefstijlprogramma’s), G’oud geregeld (het realiseren van passende woon-, zorg- en welzijnsdiensten in wooncomplexen zodat ouderen langer in de lokale gemeenschap kunnen blijven participeren) en Mantelzorgondersteuning en respijtzorg (verbeteren van de toegankelijkheid en vindbaarheid van respijtzorg).

 

Daarnaast zetten we ons in op de samenwerking tussen huisartsen, verpleegkundig specialisten en specialisten ouderengeneeskunde in de zorg voor ouderen buiten de verpleeghuizen en zijn we verbonden met het PACT Wonen, dat zich richt op wonen met ondersteuning en de juiste voorzieningen voor ouderen.

 

VONK is nadrukkelijk ook bedoeld als platform waarop nieuwe ideeën tot stand kunnen komen en professionals en bewoners uit Noord-Kennemerland kunnen aangeven wat zij nodig vinden om de zorg, het welzijn en het wonen voor te verbeteren om vitaal oud te worden én blijven.

 

Op de website www.VitaalOudNK.nl staan alle projecten beschreven en leest u meer over VONK.

 

 

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's