Oud-deelnemer en vlogger Annemiek van Munster doet oproep voor speciale camino

Ben jij blind of slechtziend (en eventueel auditief beperkt? En wil jij de uitdaging aangaan om meer dan 200km naar Santiago de Compostela, Spanje, te wandelen? Of ben jij goedziend en wil jij dit als buddy mogelijk maken voor blinden en slechtzienden? Dan roept oud-deelneemster Annemiek van Munster je via deze link https://youtu.be/ASCn31QZ1sk op om je zo snel mogelijk aan te melden voor de Camino Anders Bekeken van 8 t/m 25 oktober 2018. Aanmelden is mogelijk tot 10 mei 2018.

11 april 2018

De slechtziende Annemiek van Munster werd vorig jaar geselecteerd om mee te doen met het project Camino Anders Bekeken. Samen met vijf andere slechtzienden (waarvan twee ook auditief beperkt waren) en zes goedziende buddy’s wandelde zij meer dan 200km naar Santiago de Compostela, Spanje. ‘Het was zo’n bijzondere ervaring, die gun ik iedereen,’ aldus Annemiek. ‘Je wandelt van hostel naar hostel, rugzak op, prachtige natuur om je heen, fijne gesprekken en een verrassing om elke hoek!’. 

Deze wandeltocht voor blinden en slechtzienden (met eventueel een auditieve beperking) zou niet kunnen plaatsvinden zonder de hulp van buddy’s. Afhankelijk van de aard van de visuele beperking helpt de buddy de slechtziende/blinde tijdens het wandelen, hetzij via een touwtje/beugeltje, hetzij door aanwijzingen te geven. ‘Het wordt echter niet ervaren als vrijwilligerswerk, we wandelen samen, we helpen elkaar en je hebt die prestatie samen behaald,’ vult Annemiek aan.  

‘Voor zowel de slechtziende wandelaars als de buddy’s was onze camino een zo’n bijzondere ervaring. Doordat je lange dagen met elkaar wandelt, kom je tot mooie gesprekken. We werden geconfronteerd met onszelf, we verlegden grenzen en we maakten unieke dingen mee,’ vertelt Annemiek. ‘Voor mij persoonlijk voel ik het effect van mijn camino nog steeds. Ik kan meer loslaten, meer genieten van onverwachtse gebeurtenissen en sinds ik de vrijheid van de camino ervaren heb, heb ik grootse reisplannen in petto.’ 

Stichting Camino Anders Bekeken organiseert deze speciale camino sinds 2015. Ze zijn ook nog op zoek naar partners die ze financieel willen ondersteunen en zo willen bijdragen aan participatie, zelfstandigheid en empowerment van blinden en slechtzienden. 

Heb je vragen? Neem dan contact op met organisator en oprichter Gert-Jan de Hoon: vb@voyagebeyond.org of 06 46 26 66 22.

Wil je meer weten over de Camino Anders Bekeken? Vlogger Annemiek maakte over de CAB2017 vier vlogs over deze bijzondere reis.

Deel 1
https://youtu.be/xSfHuxxEUEk

Deel 2
https://youtu.be/peNx1Y0zVGo

Deel 3
https://youtu.be/I7QQabA6uiQ

Deel 4
https://youtu.be/d3TNGoogEtc

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's