Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

De Healthy Sisters dragen bij aan een gezonde omgeving voor de jeugd

JOGG Alkmaar heeft op 14 maart een zeer succesvolle bijeenkomst gehad met de Healthy Sisters. Met een grote opkomst hebben ze de wijk Overdie een stap laten zetten naar een gezondere leefstijl voor de jeugd.

15 maart 2019

In de Week voor de Gezonde Jeugd zetten gemeenten, bedrijven, scholen en ouders een stap vooruit richting een gezonde omgeving voor de jeugd. De week staat bol van initiatieven, zoals in Alkmaar dat van de Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) ambassadeurs de Healthy Sisters. De zussen hebben de wijk Overdie in actie laten komen. Ouders van kinderen op de basisschool kregen een workshop over een gezonde levensstijl. In de wijk Overdie werd een informatieve wandeltocht gelopen langs bestaande sport en spel ruimten, daarnaast kregen zij tips en tricks voor het maken van een gezonde lunch. Met deze bijeenkomst zorgen we ervoor dat de ouders betrokken worden bij het gezonder opgroeien van de jeugd.

Van 11 t/m 15 maart is de Week voor de Gezonde Jeugd. Deze week staat in teken van een Stap vooruit. Tijdens de week zet JOGG Alkmaar samen met de Ouderkamers zich in om ouders bewuster te maken van de invloed op een gezonde omgeving van de jeugd. Zodat ze fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust zijn voor de toekomst.

Wie zijn de Healthy Sisters?
De Healthy Sisters zijn twee Nederlands-Marokkaanse zussen die in 2014 zijn gestart met bloggen over een gezonde leefstijl. Na verschillende mislukte diëten zijn zij gaan kijken naar oplossingen die wel helpen en deze liggen vaak in handbereik! Door de komst van de Healthy Sisters hebben we ouders in actie laten komen om een gezondere leefstijl op te pakken. Door een informatieve wandeltocht kregen de ouders te zien wat er allemaal al georganiseerd wordt in de wijk en welke openbare plekken gebruikt kunnen worden voor sport en spel. Door ouders te informeren over een gezonde leefstijl verwachten we hiermee ook de thuissituatie gezonder te maken.

JOGG Alkmaar
Jongeren Op Gezond Gewicht streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. In 60 verschillende gemeente in Nederland wordt de JOGG-aanpak gehanteerd om overgewicht bij de jeugd terug te dringen. Kijk voor meer informatie op www.meewering.nl/ik-ben-netwerkpartner/projecten/jogg-alkmaar. Kijk ook op www.healthysisters.nl.

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's