Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Contactpersoon statushouders: spin in het web in Alkmaar

Alkmaar heeft in het kader van het Koploperproject Cliëntondersteuning een nieuwe functie in het leven geroepen: de contactpersoon statushouders. Deze fungeert als een verbindende schakel en wegwijzer voor professionals, organisaties en inwoners in het landschap van zorg en ondersteuning aan statushouders. Movisie ging in gesprek met Tessa Visser (beleidsmedewerker Wmo) en Nursen Sahin (de contactpersoon statushouders) over de functie en het belang ervan.

Bron: Movisie

28 december 2021

Sahin heeft veel kennis opgebouwd over de behoeften van nieuwkomers en het beschikbare aanbod van voorzieningen. De nieuwe rol van contactpersoon statushouders is haar op het lijf geschreven. ‘Wat ik de organisaties meegeef, voelt voor mij als vanzelfsprekend, maar professionals geven aan met veel nieuwe informatie en ideeën weer verder te kunnen.’ Als contactpersoon is Sahin voor diverse organisaties aanspreekpunt en sparringpartner. Zij neemt zelf de ondersteuning aan nieuwkomers niet over, maar wijst de weg, verbindt professionals en organisaties met elkaar en denkt mee over de aanpak. 

Spin in het web 

Voor statushouders, maar soms ook voor professionals, is het lastig wegwijs te worden in de mogelijkheden van zorg en ondersteuning. Dat was een belangrijke aanleiding om de nieuwe functie te ontwikkelen. Het paste bovendien goed bij de doelstellingen van het koploperproject in Alkmaar. In Alkmaar krijgen statushouders momenteel gedurende één jaar ondersteuning vanuit Vluchtelingenwerk. Daarna houdt dit op en komen zij vaak in contact met Halte Werk (sociale dienst van Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk) en meestal in een later stadium ook met maatschappelijke organisaties. Visser: ‘Er zijn veel organisaties die iets kunnen bieden voor nieuwkomers, maar inwoners en organisaties misten een aanspreekpunt en coördinatierol. Daarin zagen we een mooie rol weggelegd voor Nursen, een echte spin in het web.’

Lees het hele artikel (bron: Movisie)

 

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's