Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Community Heroes Den Helder wint award!

De Community Heroes uit Den Helder hebben afgelopen maand de Follow your Dreams-award van de Stichting READY gewonnen.

17 november 2021

Community Heroes is een maatschappelijkediensttijd-project voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar. De initiatiefnemer van dit project is Stichting Ready. Den Helder doet eraan mee, net  als Weert, Den Haag, Leiden en Haarlem. De Community Heroes gaan 20 weken lang aan de slag om iets te organiseren met een maatschappelijk doel. Ze krijgen trainingen en workshops om aan hun ontwikkeling te werken. Door steeds feedback te gebruiken wordt het project nog beter! Ze worden begeleid door lifecoaches en krijgen startbudget van 500 euro voor de uitvoering van hun idee.

Sharktank

Halverwege het traject is er een Sharktank. Jongeren presenteren daar hun plannen aan mogelijke geldschieters om hun plan uit te kunnen voeren en meer budget te verzamelen. Aan het eind van het traject is er een landelijke awardshow voor alle deelnemers. De deelnemers kunnen daar verschillende awards winnen voor hun inzet.

De jongeren uit Den Helder wonnen vrijdag 29 oktober de ‘Follow your dreams’-award met hun events! Deze award staat voor de meeste maatschappelijke impact op het gebied van talentontwikkeling.

Het eerste traject is nu afgerond, en we starten vanaf nu weer met de werving voor het tweede traject Community Heroes met weer nieuwe deelnemers, nieuwe initiatieven en hele toffe eindproducten!!

We zijn trots op alle deelnemers en hun flexibiliteit bij de planning en uitvoering. Meerdere jongeren willen graag lifecoach worden in het volgende traject en ook buiten het Community Heroes-project dingen blijven organiseren voor hun omgeving.

Activiteiten

In Den Helder deden 31 jongeren mee, die waren verdeeld over vier groepen. Zij organiseerden de onder meer de volgende activiteiten:

 • Community Party – Er waren skate- en stepclinics voor de jeugd, een silent disco en een silent bingo voor de ouderen. Alle bezoekers waren erg enthousiast over het initiatief van de jongeren. De skatebaan is weer in beeld als veilige en positieve plek en ouders durven hun kids daar weer te laten spelen. De jongeren hebben dit de weken na het event doorgezet en heel veel nieuwe jeugd enthousiast gekregen om te gaan skaten.
 • Basketbal veld opknappen – Jongeren hebben geregeld dat de gemeente Den Helder hun favoriete basketbalveldje gaat opknappen met een nieuwe vloer, belijning, nieuwe palen en baskets. De gemeente betaalt alle onkosten en laat de jongeren de 500 euro houden om daar een leuke opening mee te organiseren. Op 8 november starten de werkzaamheden en eind november zal de officiële opening zijn.

  Dance Yard – Een frisfeest voor jongeren waar zij kennis kunnen maken met een muziekstijl die in Nederland niet zo populair meer is, maar op de internationale markt nog heel hoog scoort. De inkomsten van het feest (tickets en horeca) gaan volledig naar een project dat in januari gaat starten: radio maken met bewoners van woon/zorglocatie ’s Heerenloo Noorderhaven in Julianadorp.

  Waterfestival -  Een waterfestijn voor jong en oud. Het waterfestival is uiteindelijk onderdeel geworden van een al bestaand evenement in Den Helder waardoor het toch plaats heeft kunnen vinden binnen de strenge maatregelen. 
Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's