Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Christel Portegies nieuwe voorzitter raad van toezicht

De raad van toezicht van MEE & de Wering heeft Christel Portegies per 1 maart 2019 benoemd als voorzitter van de raad van toezicht. Zij volgt Rian van Dam op, die afgetreden is in verband met haar benoeming als burgemeester van de gemeente Hollands Kroon.

11 maart 2019

De raad van toezicht van MEE & de Wering heeft Christel Portegies per 1 maart 2019 benoemd als voorzitter van de raad van toezicht. Zij volgt Rian van Dam op, die afgetreden is in verband met haar benoeming als burgemeester van de gemeente Hollands Kroon.

Christel Portegies (1971) heeft ruime ervaring als politiek bestuurder, directeur-bestuurder en toezichthouder en zet zich vanuit haar eigen bedrijf in voor interim-opdrachten in de publieke en semipublieke sector. Zo is zij onder meer vicevoorzitter van de raad van toezicht bij het Stedelijk Museum Alkmaar en vicevoorzitter van de raad van toezicht van Esdégé-Reigersdaal, een organisatie voor dienstverlening aan mensen met een handicap in de bovenste helft van Noord-Holland.

Christel Portegies stelt zich voor:

Ik ben Christel Portegies, 47 jaar en ik woon in Castricum. Ik heb een dochter van 9 jaar, Juliette. Sinds mei 2017 zijn we met z'n tweetjes, omdat mijn man toen, na een kort ziekbed, op 47-jarige leeftijd is overleden. De afgelopen jaren ben ik als (interim) directeur-bestuurder werkzaam geweest in het veld van kunst, cultuur en erfgoed. Daarvoor ben ik 8 jaar wethouder en loco-burgemeester geweest in Castricum. Sinds 2013 ben ik actief als toezichthouder. In de gehandicaptenzorg, het onderwijs, de kinderopvang en het culturele veld. De publieke sector ligt mij zeer na aan het hart. Ik voel daar de verbondenheid met de samenleving, de veranderingen in de samenleving en de daaraan gekoppelde opgaven voor de toekomst. De transitie van MEE & de Wering vind ik zeer interessant: van een ‘ambtelijke’ instelling naar een maatschappelijke onderneming. Daar zijn veel veranderingen voor nodig: in samenwerkingsverbanden, in gedrag en cultuur, in doelmatigheid, in het alledaagse werken. Door mijn ervaring met dergelijke veranderprocessen, als bestuurder, maar ook als toezichthouder, weet ik dat dergelijke processen tijd kosten en vragen om lef en visie. Ik kijk ernaar uit om als voorzitter van de raad van toezicht mee te denken over deze transitie. Ik ben het beste te omschrijven als een bruggenbouwer en verbinder, iemand die nieuwsgierig is, goed luistert en die vraagstukken vanuit diverse invalshoeken kan beschouwen.

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's