Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Back on Track Hoorn

Na een periode van 12 weken workshops, dans, sport en theater hebben wij op 19 mei jl. met een zaal vol belangstellenden het project Back on Track Hoorn succesvol afgesloten! En het woord ‘succesvol’ dekt eigenlijk nog niet de lading…

Alle 13 deelnemers zijn uitgestroomd richting een nieuw te volgen opleiding waar ze in september mee gaan starten OF hebben een betaalde baan gevonden!

We nemen jullie graag mee in het verloop van het project!

04 juli 2022

 

We zijn in februari gestart met een groep jongeren tussen de 16-23 jaar, allen schoolverlaters die op het moment van starten niet goed wisten wie ze waren, waar ze voor stonden of welke richting ze uit wilden. Bij sommige van hen was er sprake van psychische kwetsbaarheid, te herleiden naar de Corona tijd. Het verlies van sociale contacten, het volgen van voornamelijk online lessen en weinig activiteiten in vrije tijd maakte het voor deze groep niet makkelijk om hun draai te vinden in het leven.

Het doel van Back on Track is om na deze 12 weken een doel voor ogen te hebben. Dit kan het volgen van een opleiding zijn of het vinden van (betaald) werk.

Het programma van Back on Track bestaat uit het volgen van workshops, uitoefenen van sport en het volgen van lessen in dans, rap en theater. In het begin voor vrijwel iedereen spannend en onwetend, maar gedurende de weken zag je de jongeren openbloeien en kregen zij zoveel plezier in dit project. Er zijn workshops gegeven over persoonlijkheid, voeding, verslaving, omdenken, gebruik van social media en geldzaken. Er is samen gekookt, geschilderd en een bezoek gebracht aan het Cinema Oostereiland in Hoorn. Kortom een zeer afwisselend programma!

Wekelijks is er 1 op 1 gecoacht, je bouwt als het ware echt een band met elkaar op en dit werd als prettig ervaren!

De samenwerking met de gemeente Hoorn, het RMC West Friesland maar ook zeker Tjillskillzz (verantwoordelijk voor het onderdeel dans, rap en theater) is bijzonder te noemen. Wekelijks is er gezamenlijk geëvalueerd en iedere coach was enorm betrokken bij zijn/haar jongeren. We hielden de communicatie ten allen tijde open en iedereen wist elkaar te vinden wanneer dit nodig was. Het voelde ook helemaal raar om afscheid van elkaar te moeten nemen op deze afsluitingsavond. Er zijn vriendschappen onderling gesloten en er staan nieuwe afspreekmomenten in de planning tussen de jongeren.

Wat is dit een prachtig en zinvol project! We kijken uit naar de samenwerking met onze partners volgend jaar en hopen dan weer op zo’n gemotiveerde groep deelnemers!

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's