Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Prokkelweek 2020

8 tot en met 13 juni

Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 juni vindt de nationale Prokkelweek plaats, met activiteiten waar mensen met en zonder een verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. Sporten, koken, schilderen en meer behoren tot de mogelijkheden. 

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en mensen zonder een verstandelijke beperking. Prokkels worden vrijwillig georganiseerd door bijvoorbeeld zelfstandig ondernemers (zzp’ers), vertegenwoordigers van zorginstellingen, gemeenten, scholen, verenigingen, fondsen, en lokale bedrijven. Zij investeren allemaal belangeloos tijd in dit initiatief, omdat zij graag iets willen bijdragen aan de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Naast de Prokkelactiviteiten zijn er ook nog:
 • ProkkelSterrenslag, een sportieve middag op maandag 8 juni in Drenthe waarbij tachtig tot honderd teams mee mogen doen. Elk team bestaat uit tien mensen: vijf met én vijf zonder een verstandelijke beperking. Bedrijven en organisaties kunnen zich bij een team aansluiten.
 • Nationale Prokkelstagedag, een stage voor één dag voor iemand met een vestandelijke beperking bij een bedrijf. Dat kan overal zijn: bij de plaatselijke bakker, een basisschool of bij de gemeente.
 • BeleidsProkkel, waarbij mensen met een verstandelijke beperking in groepjes in gesprek gaan met mensen van een ministerie, een gemeente of een bedrijf. Overheidsinstanties en bedrijven organiseren deze bijeenkomsten.
Meer informatie
Iedereen kan het initiatief nemen voor het organiseren van een Prokkel, met hulp van de menukaarten. Voor een overzicht van alle Prokkels, of om zelf een activiteit of stage aan te bieden, ga naar www.prokkel.nl. Kijk ook op www.facebook.com/Prokkel.
_
Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's