Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Gespreksgroep voor partners/mantelzorgers van mensen met geheugenproblemen of dementie

27 januari Haarlem

In het Odensehuis Haarlem start op woensdagmiddag 27 januari de eerste bijeenkomst van een gratis gespreksgroep voor partners/mantelzorgers van mensen met geheugenproblemen of dementie.

Verreweg de meeste mensen met geheugenproblemen of dementie wonen thuis. Dan wordt wel eens voorbij gegaan aan het feit dat dementie niet alleen zwaar ingrijpt op het leven van degene met geheugenproblemen zelf, maar ook op dat van partner en naasten. De zorg voor iemand met dementie is vaak intensief en langdurig. De ervaring leert dat de mantelzorger geneigd is om zo lang als mogelijk door te gaan met het geven van aandacht en zorg, met het voortdurende risico van overbelasting.

Het delen van kennis en ervaringen met andere mantelzorgers is een methode om – door (h)erkenning van de problemen en het uitwisselen van tips en trucs – beter te leren omgaan met de zorg voor uw partner en voor uzelf. U leert meer over dementie en over mogelijkheden voor hulp bij de zorg. Want het is juist u die weet wat de zorg in de praktijk betekent.

Inhoud
De eerste bijeenkomst is een kennismaking waarbij aan de orde komt welke behoeften bestaan en samen af te spreken hoe ze de bijeenkomsten gaan invullen. Denk hierbij aan het bespreken van thema’s en het uitnodigen van een deskundige op dat gebied. Gespreksleider is Greet Doornenbal, geestelijk verzorger Humanistisch Raadsvrouwen. Uitgangspunt is 5 sessies van 1,5 uur, 1 keer per maand, de gespreksgroep bestaat uit max 5 personen. Data worden in overleg bepaald. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Ze nemen de Coronamaatregelen zorgvuldig in acht. 

Aanmelden en meer informatie
De eerste bijeenkomst duurt van 14.00 tot 15.30 uur in Odensehuis Haarlem, aan de Da Vinciplein 73 te Haarlem. Voor vragen, aanmelden of voor meer informatie, neem contact op met Ellen Kestens via 06 302 088 24 of mail info@odensehuishaarlem.nl. Kijk ook op www.odensehuishaarlem.nl.

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's